Toyota Gyártási Rendszere: A követendő példa!

2015.05.03

Miért olyan sikeres az 5S, miért használja cégünk is?

A Toyota rendszerét vizuálisan egy házzal szokták jellemezni, melynek alapja a Heijunka, azaz a termelés egyenletessé tétele, pillérei a JIT és Jidoka (hibamentes gyártás). A ház nem lehet stabil, ha nincs meg a teljes, minden szintű elkötelezettség, mint például a dolgozói elkötelezettség. A biztonságot fokozza az olyan ismert módszerek alkalmazása, mint az 5S, a TPM (teljeskörű hatékony karbantartás) vagy a SMED (10 perc alatti szerszámcsere).

Egy jól strukturált, rendezett munkakörnyezetben rengeteg felesleges veszteség (keresgélés, felesleges mozdulatok, átpakolás, munkadarab sérülések, gépmeghibásodások, felesleges utak) kiküszöbölhető.

Az 5S nem egyszerűen a rendrakásról és takarításból áll, hanem egy folyamatszervezési eszköz, ami nem papíron, hanem a fizikai valóságban alakítja ki a folyamat működési keretrendszerét, feltételeit (honnan-hová rakjuk az anyagot, hol tároljuk, honnan vesszük el az egyes eszközöket).

Az 5S közvetlen céljai: a vállalat arculatának és hírnevének javítása, a hatékonyság növelése, rövidebb átfutási idő és pontos szállítás, kisebb készlet, minőségjavítás, kevesebb géphiba, javuló munkahelyi biztonság, költségcsökkenés, a szervezet aktivizálása moráljának javítása.

Az 5S öt japán szónak a rövidítése:

  • Seiri: A szükségtelen dolgok eltávolítása a munkahelyről.
  • Seiton: A szükséges a dolgok logikus elhelyezése, elrendezése és megjelölése, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ebben a lépésben a termeléshez szükséges eszközök optimális elhelyezésére kerül sor. Ezt követi a tároló helyek és a közlekedési útvonalak szemléletes jelölése, feliratozása.
  • Seiso: A dolgozók „jó gazda” szemléletének kialakítása. A munkahely rendszeres tisztán tartása, a szennyeződés forrásánál kezdve.
  • Seiketsu: Célja annak megakadályozása, hogy visszalépés történjen az első 3S tekintetében.
  • Shitsuke: A dolgozók képzése, hogy a rendszer alapelveit, és gyakorlatát öntevékenyen, folyamatos vezetői kontroll nélkül is kövessék. A megfelelő fegyelem kialakítása, célunk, hogy az 5S művelése szokássá váljon.
Az 5S sikeres bevezetése után a minőségi munkakörnyezet fenntartása csak napi néhány perces erőfeszítést igényel. Ennyit bizonyára megér, hogy tisztább, biztonságosabb és kellemesebb munkahelyen dolgozzunk!

0 hozzászólás

hu_HU