Vevőelégedettségi felmérésünk eredménye 2016

2017.03.30

Ügyfeleink visszajelzése alapján javuló a tendencia

Tisztelt Ügyfelünk!

Cégünk számára nagyon fontos az Ön véleménye, ezért minden évben elvégezzük vevői elégedettségi felmérésünket.

Nagy örömükre szolgál bejelenteni, hogy 2016. évi árbevételünket adó ügyfeleink 86,57%-a  részt vett a felmérésben és értékelte teljesítményünket 1-5-ig terjedő skálán az alábbi témákban:

– Ajánlatkészítés folyamata, reakcióidő (4,03 pont)
– Műszaki egyeztetések szakmai színvonal (4,13 pont)
– Minőség (4,00 pont)
– Szállítási határidő (3,83 pont)
– Kapcsolattartók értékelése (4,48 pont)
– Reklamáció kezelése (4,28 pont)

A válaszadók véleménye alapján cégünk 4,04-es, árbevétellel súlyozott átlagos pontszámot kapott, ami már jobb, mint 1 évvel korábban, de nem vagyunk elégedettek, sokkal jobb eredmény elérését tűztük ki célul.

Annak érdekében, hogy a célokat teljesíteni tudjuk, számos területen további fejlesztéseket hajtottunk végre:
 Folyamatok optimalizálása: Lean szemlélet mellett megvizsgáltuk folyamatainkat és intézkedéseket hoztunk a termelési információk elektronikus formában történő továbbítására. Az operátorok tableten kapják a gyártási utasításokat, a rajzokat is ott tudják megtekinteni. Ráadásul a gyártásközi ellenőrzések dokumentálása is itt történik.
 Termelés ütemezés további optimalizálása: Az Asprova termelésütemező szoftverével tervezzük erőforrásainkat, melyet folyamatosan csiszolgatunk, hogy a lehető legjobban előre tudja jelezni a gyártási határidőket.
 Minőségbiztosítás: Egyrészt humán erőforrás területen végeztünk fejlesztéseket. 2 fővel bővült a csapat. Továbbá a mérési jegyzőkönyvek a gyártás során mért és elektonikusan rögzített adatokból gyakorlatilag automatikusan rendelkezésre állnak. Így a minőségellenőrzés e-mailen keresztül azonnal  értesül a nem megfelelőségről.
 Létszám bővítés: 2016-ban 7 fővel 40 főre bővítettük létszámunkat, 2017-ben további 5 fő felvételével számolunk, mely új kapacitások beiktatását hivatott szolgálni.
 Termelő gépek beszerzése: hiszünk a folyamatos innovációban, a megújulásban, így 2017. év elején újabb fiber lézer gépet szereztünk be.

Minden KAIZEN lépésünkkel arra törekszünk, hogy az Ön elégedettsége maximálisan tükröződjön munkánkban.

Bízom benne, hogy egy év múlva további fejlődést tapasztalnak majd ügyfeleink.

Üdvözlettel: Takács Gábor

0 hozzászólás

hu_HU